Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 250 gr kalfsvlees
  • 100 gr zeebarbeel
  • 1 komkommer
  • nori
  • sesamzaadjes
  • mosterd
  • olijfolie
  • worcestersaus
  • zeekraal
  • 1 sjalot
  • sojasaus
  • mayonaise
  • wasabipoeder of -pasta


Bereiding

Tartaar van kalfsvlees: snij het rundvlees fijn en meng het met ¾ van de fijngesnipperde sjalot, 1 theelepel mosterd, olijfolie en worcestersaus. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
Tartaar van zeebarbeel: snij de zeebarbeel fijn en meng deze met ¼ van de fijngesnipperde sjalot en olijfolie.
Snij 20 gr. van de zeekraal fijn en meng deze onder de tartaar. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
Krokante nori: knip de nori in de gewenste vorm, smeer deze in met olijfolie. Strooi er een beetje sesamzaadjes over.
Bak de nori 20 minuten in een oven van 170° C.
Jus van komkommer: was de komkommer en duw deze door de sapcentrifuge. Giet het komkommersap door een fijne neteldoek.
Voeg een beetje sojasaus toe om het sap op smaak te brengen.
Wasabimayonaise: meng de mayonaise , naar smaak , met wasabipoeder of -pasta.

Afwerking / serveren

Serveer de tartaar van kalf met erop een kleine quenelle tartaar van zeebarbeel. Werk af met zeekraal, krokante nori en wasabimayonaise. Voeg op het einde de jus van komkommer toe, druppel er nog een beetje olijfolie over.

Tip voor drank :

Vacqueras Fontimple 2016

Bron van recept :

Kris Herrijgers

Kookteam :

John, Hugo en Jos