Salade met  lamsbout en crotin de Chavignol

Salade met lamsbout en crotin de Chavignol

Ingrediënten

(voor 4 personen)
  • 320 g lamsbout zonder been
  • 2 stuks Crottin de Chavignol (geitenkaas)
  • 8 groene asperges
  • 1 tomaat
  • 20 blaadjes veldsla
  • 10 blaadjes kropsla
  • 3 radijsjes
  • 4 cl olijfolie
  • 1 cl balsamico
  • peper
  • zout

Bereiding

Bak de lamsbout mooi rosé en laat hem even rusten.
Blancheer de geschilde asperges, en koel ze af in ijskoud water. Ontvel en ontpit de
tomaat, en snij die daarna in partjes. Was de verschillende soorten sla. Snij de
bieslook fijn, evenals de radijsjes. Breek de Crottin de Chavignol in stukjes. Meng de
sla met een beetje olijfolie en balsamico, en kruid met peper en zout.
Voeg de asperges, tomaat en radijsjes toe.
Snij de lamsbout in plakjes. Dresseer deze op het bord, gemengd met de sla.

Afwerking / serveren

Werk het gerecht af met brokjes kaas. Besprenkel tot slot het bord met wat olijfolie en balsamico.

Tip voor drank :

rode Sancerre 2019

Bron van recept :

chef Johan Segers

Kookteam :

Pascale, Mireille en gast Nadia