Risotto met bospaddenstoelen en rucola

Risotto met bospaddenstoelen en rucola

Ingrediënten

(voor 8 personen)
  • 1,2l. water
  • 100 g. gedroogd eekhoorntjesbrood (cêpes)
  • 1 ui
  • 600 g. camarolrijst
  • 1kg. gemengdepaddenstoelen(Parijse- en bospaddenstoelen)
  • 200 g. Rucola
  • 300 g. Parmezaanse kaas geraspt
  • boter en olijfolie
  • peper en zout
  • sneetjes gedroogde Italiaanse ham (voor afwerking)
  • Parmezaanschilfers (voor afwerking)

Bereiding

Warm voor de bouillon van eekhoorntjesbrood het water op en laat het gedroogde eekhoorntjesbrood hierin 10 min. trekken. Zeef de bouillon.
Warm een klontje boter met wat olijf olie op in een kookpot met dikke bodem en stoof hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg de rijst toe en roer om met een houten lepel tot de rijst glazig wordt. Giet vervolgens 1l. van de gezeefde bouillon op de rijst, laat even opkoken en gaar verder  onder deksel gedurende 13 min.
Kuis de verse paddenstoelen en versnijd ze in kleinere stukjes.Bak die aan in een klontje boter in een zeer warme pan, en breng op smaak met peper en zout.Meng er helemaal op ’t einde de rucola onder.
Meng de kaas onder de rijst, roer er een extra klontje boter onder en kruid af met peper en zout.

Afwerking / serveren

Schep de risotto in voorverwarmde borden en lepel er de paddenstoelen over , werk af met parmezaanschilfers , enkele blaadjes rauwe rucola en stukjes gedroogde Italiaanse ham.

Tip voor drank :

Chianti Riserva 2012 Torre del Sole

Bron van recept :

Peter Goosens

Kookteam :

Roger , Martine en Hugo