Ingrediënten
- lamsnek
- lamstongetjes
- ui
- wortel
- selder
- laurier,
- beetje look
- tijm
- 1 sjalot
- 1 mango
- verse mayonaise
- noedels
- peterselie
- Filodeeg
- ganzenlever
- slaatje (iisbergsla en kruiden)
- olie & azijn voor een vinaigrette
Bereiding
Bak de lamsnek even aan , voeg de klassieke aromaten toe (ui, wortel, selder, laurier,beetje look,tijm)
laat even meestoven,bevochtig met vleesbouillon en laat alles 2 uur rustig braiseren en laat wat afkoelen.
Pluk het vlees van 't bot en houd apart (met wat van het gezeefde vocht blijft het malser).
Laat de lamstongen gedurende min. 2 uur zachtjes pruttelen in een lamsbouillon.
Vis ze eruit,laat wat afkoelen en pel de tongen,bewaar ze in het kookvocht.
Maak mayonaise,stoof een sjalot in wat olijfolie, voeg stukjes mango toe,mix grondig, laat afkoelen en meng met de mayonaise.
Kook de noedels volgens voorschrift en spoel met koud water.
Neem de lamsnek,meng met een gedeelte van de kleingehakte noedels en peterselie, en maak kleine loempia’s met filodeeg.
Snij wat kubusjes mango en ganzelever, en maak een slaatlje (ijsberg en kruiden) met een lichte vinaigrette.
Afwerking / serveren
Leg wat noedels op het bord en schik hier een loempia op.
Leg wat opgemaakte sla,afgewerkt met wat blokjes mango en ganzelever op het bord en werk af met wat toefjes mango-mayonaise.