Ingrediënten
(voor 12 à 14 personen)
- 3/4 L goede kippenfond
- 850 g. verse onbewerkte eendenlever
- Armagnac
- Cognac
- Porto
- 1,5 kg aardappels gekookt in de kippenfond
- 1 of 2 oesters per persoon
- verse zwarte truffel (optioneel)
- 1 baguette
Bereiding
Kuis de eendenlever op en breng op smaak gebracht met peper,zout,een goede scheut Porto ,een scheutje armagnac en wat cognac. Gaar hem in een voorverwarmde oven van 130°C gedurende 40 min.
Giet nadien het vet uit de braadslede of ovenschotel en laat de bereide eendenlever afkoelen.
Zorg dat de kippenfond lichtjes warm staat .Kook enkele aardappels gaar in een gedeelte van de kippenbouillion.
Mix de afgekoelde eendenlever met de gekookte aardappel (voor een betere binding) en de kippenfond in een blender.
Open de oesters en haal ze uit hun schelp , laat ze kort uitlekken .
Giet nadien het vet uit de braadslede of ovenschotel en laat de bereide eendenlever afkoelen.
Zorg dat de kippenfond lichtjes warm staat .Kook enkele aardappels gaar in een gedeelte van de kippenbouillion.
Mix de afgekoelde eendenlever met de gekookte aardappel (voor een betere binding) en de kippenfond in een blender.
Open de oesters en haal ze uit hun schelp , laat ze kort uitlekken .
Afwerking / serveren
Vul een diep bord met een pollepel van de vloeibare fois, let er wel op dat het bord niet te heet is voorverwarmd.
Plaats in 't midden van elk bord één of twee oesters en rasp verse truffel over het bord of strooi truffelsnippers in het soepje.
Opdienen met een stukje vers gebakken baguette.
Tip voor drank :
Santa Gostino 2015 (Sicilië)
Bron van recept :
Roger De Vos
Kookteam :
Roger en Luc