Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4 kleine tongen, gefileerd
- 1 vanillestok
- 3 sjalotjes
- 1 limoen
- 5 cc witte wijn
- 10 cc room
- 50 g gemengde rijst (meerdere kleuren)
- 1 bakje Parijse champignons
- olijfolie
- peper, zout
Bereiding
Kook rijst gaar.Snij champignons in fijne blokjes en stoof ze in boter met een gesnipperde sjalot tot een duxelle.Hou deze garnituren warm.
Kruid tongfilets met peper en zout.Snij de vanillestok overlangs door en schraap het merg los.Bestrijk hiermee heel lichtjes de binnenzijde van de filets.Rol ze vervolgens op (velkant naar binnen, van kop naar staart, dan gaan de rolletjes niet los).
Doe de opgerolde filets in een geoliede ovenschaal en strooi fijn gesnipperde sjalot erover. Meng room, witte wijn, sap van een halve limoen door elkaar, kruiden met peper en zout en over de filets gieten. Schaal zeer goed afdekken met aluminiumfolie.Doe een tiental minuten in een oven op 180° voorverwarmd.
Kruid tongfilets met peper en zout.Snij de vanillestok overlangs door en schraap het merg los.Bestrijk hiermee heel lichtjes de binnenzijde van de filets.Rol ze vervolgens op (velkant naar binnen, van kop naar staart, dan gaan de rolletjes niet los).
Doe de opgerolde filets in een geoliede ovenschaal en strooi fijn gesnipperde sjalot erover. Meng room, witte wijn, sap van een halve limoen door elkaar, kruiden met peper en zout en over de filets gieten. Schaal zeer goed afdekken met aluminiumfolie.Doe een tiental minuten in een oven op 180° voorverwarmd.
Afwerking / serveren
Schik de tongrolletjes in een aangepast en voorverwarmd diep bord met daarnaast wat duxelle en overgiet met voldoende saus.
Tip voor drank :
Limestone Hill Chardonnay, 2017, Danie De Wet, Zuid-Afrika
Bron van recept :
eigen variante op basis van recept "Roulade de sole à la vanille" uit kookboekje "Papillotes"
Kookteam :
Wim & Luc