Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 24 gekuiste tongfilets
- 150 g. verse truffels
- 1L kippenbouillon
- 1 à 2 dl. kalfsfond
- 300 gr. koude boter
- vers stokbrood
Bereiding
Maak de truffels schoon en snij ze met een truffelschaaf of mandoline in fijne schijfjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg wat kalfsfond bij om een diepere smaak te verkrijgen . Voeg de truffelschijfjes erbij .
Rol de tongfilets strak op (starten met velzijde op tafel en staartzijde van tong aan buitenzijde) .Vet een ovenschaal in met boter en leg er de tongrolletjes in (niet te dicht op elkaar) bestrijk ze nog met wat geklaarde boter.
Overgiet de tongrolletjes met de bouillon/truffels en plaats de schaal voor 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Giet de fond blanc waarin de rolletjes gegaard zijn in een pannetje en laat dat wat inkoken . Intussen snij je elk tongrolletje doormidden zodat je dubbel zoveel rolletjes bekomt en hou die warm.
Haal de bouillon van het vuur en werk ze op met klontjes koude boter tot een gladde beurre blanc.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg wat kalfsfond bij om een diepere smaak te verkrijgen . Voeg de truffelschijfjes erbij .
Rol de tongfilets strak op (starten met velzijde op tafel en staartzijde van tong aan buitenzijde) .Vet een ovenschaal in met boter en leg er de tongrolletjes in (niet te dicht op elkaar) bestrijk ze nog met wat geklaarde boter.
Overgiet de tongrolletjes met de bouillon/truffels en plaats de schaal voor 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Giet de fond blanc waarin de rolletjes gegaard zijn in een pannetje en laat dat wat inkoken . Intussen snij je elk tongrolletje doormidden zodat je dubbel zoveel rolletjes bekomt en hou die warm.
Haal de bouillon van het vuur en werk ze op met klontjes koude boter tot een gladde beurre blanc.
Afwerking / serveren
Gebruik diepe borden en leg leg in elk bord een 4-tal rolletjes,overgiet ze royaal met de beurre blanc en werk af met de schijfjes truffel. Serveer met vers stokbrood .
Tip voor drank :
Marlborough , Petit Clos 2014
Bron van recept :
Johan Seghers , mjam tv
Kookteam :
Roger , Jean-Paul , Luc en Wim