Ingrediënten
(voor 4 personen)
500g Zeeuwse mosselen, gekookt, schelp gehalveerd met mossel erin
½ bos groene selder gesneden
2 uien fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
4 takjes verse tijm
200 ml witte wijn
zwarte peper
100g gezouten boter
200ml kippenbouillon
100ml room
200ml kokosmelk
2 stengels citroengras, geplet en gestrikt
1 verse chili
3 kaffir limoenblaadjes
± 3cm gember, geschild en fijn gesneden
6 el vissaus
1 limoen (sap en rasp)
½ pak bruine beukenzwam
½ pak witte beukenzwam
200g sojascheuten
2 el koriander
1 el munt
1 el pinda’s, geroosterd en gezouten
Bereiding
Doe gesneden groenten, geraspte knoflook en tijmblaadjes in een hoge pan en leg daarop de gewassen mosselen.
Besprenkel met witte wijn en kruid met veel versgemalen zwarte peper.
Kook de mosselen op, schud ze op, laat ze nogmaas opkoken en voeg de gezouten boter toe. Giet het vocht af in een andere pan en voeg hier de kippenbouillon aan toe, vervolgens room, kokosmelk, citroengras, chili, kaffis, gember en vissaus. Breng naar het kookpunt. Voeg het limoensap toe en vervolgens beukenzwammen en sojascheuten. Laat 2 minuutjes verder garen en voeg dan de overige ingrediënten, inclusief de mosselen toe.
Werk af met koriander, munt, geroosterde zoute pinda’s, chilivlokken en limoenrasp.
Tip voor drank :
Bron van recept :
boek schaal & schelpdieren
Kookteam :
John en Hugo