Ingrediënten
(voor 8 personen)
600 g ongepelde garnalen
enkele takjes dille
Zanddeeg :
500 g bloem
250 g boter
2 eieren
140 g bloemsuiker
Crème van verse kaas :
400 g Vlaamse schapenplattekaas
100 g room
2 el gesnipperde bieslook
peper en zout
Gemarineerde uitjes :
20 zilveruitjes
200 g water
100 g sushi azijn
20 g suiker
10 g zout
Bereiding
Pel de garnalen en houd koel. De kopjes kunnen in de oven knapperig gedroogd worden.
Mix alle ingrediënten voor het zanddeegen laat 2 uur rusten in de frigo. Het deeg uitrollen en verdelen over 4 ingeboterde en bebloemde vormpjes. Bakken in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 5 min.
Meng alle ingrediënten voor de crème van kaas tot een gladde massa en kruid naar smaak, houd koel.
Pel de uitjes en snijd ze in 2. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer minimaal 1 uur vooraf.
Afwerking / serveren
Vul de tartelettes met de kaascrème. Schik op de kaas de garnalen, eventueel de gedroogde kopjes, en de gemarineerde uitjes.
Werk af met wat dille.
Tip voor drank :
Witte Sancerre Beau Chêne
Bron van recept :
www.streekproduct.be
Kookteam :
Sophie en Martine