Tartelette grijze garnaal met gemarineerde uitjes

Tartelette grijze garnaal met gemarineerde uitjes

Ingrediënten

(voor 8 personen)

  • 600 g ongepelde garnalen

  • enkele takjes dille

  • Zanddeeg :

  • 500 g bloem

  • 250 g boter

  • 2 eieren

  • 140 g bloemsuiker

  • Crème van verse kaas :

  • 400 g Vlaamse schapenplattekaas

  • 100 g room

  • 2 el gesnipperde bieslook

  • peper en zout

  • Gemarineerde uitjes :

  • 20 zilveruitjes

  • 200 g water

  • 100 g sushi azijn

  • 20 g suiker

  • 10 g zout

Bereiding

Pel de garnalen en houd koel. De kopjes kunnen in de oven knapperig gedroogd worden.
Mix alle ingrediënten voor het zanddeegen laat 2 uur rusten in de frigo. Het deeg uitrollen en verdelen over 4 ingeboterde en bebloemde vormpjes. Bakken in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 5 min.
Meng alle ingrediënten voor de crème van kaas tot een gladde massa en kruid naar smaak, houd koel.
Pel de uitjes en snijd ze in 2. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer minimaal 1 uur vooraf.

Afwerking / serveren

Vul de tartelettes met de kaascrème. Schik op de kaas de garnalen, eventueel de gedroogde kopjes, en de gemarineerde uitjes.

Werk af met wat dille.

Tip voor drank :

Witte Sancerre Beau Chêne

Bron van recept :

www.streekproduct.be

Kookteam :

Sophie en Martine