Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4 grote langoustines
- 4 Italiaanse tomaten
- 20 mosselen
- 2 uien
- 1 witte selder
- 1 bol look
- tijm
- 200g zwarte olijven
- 1 bot basilicum
- Parmezaanse kaas
- witte wijn
- olijfolie
- peper en zeezout
Bereiding
Kook de mosseltjes met ui en selder en een beetje witte wijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de schelpen.Pel de langoustines, maak de staartjes schoon, kruid met peper en zout en bak ze eventjes in olijfolie met look. Laat afkoelen.
Pel de tomaten, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitjes.
Leg de tomaten op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met geperste look, peper en zout en tijm. Laat de tomaten gedurende 40 minuten drogen in een oven op 80° C.
Neem een dresseerring van 6 cm diameter en vul die op met achtereenvolgens tomaat, enkele mosseltjes en een langoustine, terug tomaat, terug mosseltjes en eindig met tomaat.
Druk goed aan op een bord.
Maak eerst een sausje door olijfolie en zwarte olijven zeer fijn te mixen en daarna één met olijfolie, basilicum en look.
Pel de tomaten, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitjes.
Leg de tomaten op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met geperste look, peper en zout en tijm. Laat de tomaten gedurende 40 minuten drogen in een oven op 80° C.
Neem een dresseerring van 6 cm diameter en vul die op met achtereenvolgens tomaat, enkele mosseltjes en een langoustine, terug tomaat, terug mosseltjes en eindig met tomaat.
Druk goed aan op een bord.
Maak eerst een sausje door olijfolie en zwarte olijven zeer fijn te mixen en daarna één met olijfolie, basilicum en look.
Afwerking / serveren
Gebruik de sausjes om decoratief op het bord te lepelen.
Garneer de tomaten tarte tatin met een grote krul Parmezaanse kaas.
Garneer de tomaten tarte tatin met een grote krul Parmezaanse kaas.
Tip voor drank :
Tres Olmos Lias, 2012
Bron van recept :
Dhr. Marc Peeters, leraar aan hotelschool Spermalie
Kookteam :
Wim & Ines