Ingrediënten
(voor 8 personen)
2 sint-jacobs noten per persoon
2 à 3 witte pensen met kruiden
2 soeplepels olijfolie, peper en zout
1 groene bio selder
150 g sluimererwten
enkele radijzen
zeste van 1 limoen
Voor de saus:
1 middelgrote rode biet
1 à 2 soeplepels “Gimber” (biologische concentraat van gember)
Voor de tuiles van rode biet:
20 g bietensap
140 g water
60 g zonnebloemolie
20 g bloem
snuifje zout
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de tuiles met een blender en emulgeer krachtig.
Laat een goede pan opwarmen op een hoog vuur. Leg een koffielepel van de bereiding in het midden van de pan. De tuile zal beginnen koken. Verlaag dan even het vuur. Ze zijn klaar wanneer geen belletjes meer de zien zijn. Leg ze op keukenpapier en laat afkoelen.Snij de sluimererwten schuin.Snij 5 takjes groene selder en de radijzen in fijne stukjes.Verwijder het vel van de witte pensen en snij ze in blokjes.
Snij de sint-jacobs noten in blokjes.
Voeg olijfolie, limoen zeste, peper en zout toe alsook de selder, sluimererwten en radijzen toe.
Laat 1 uur rusten in de koelkast alvorens te serveren.
Schil en snij de biet in grote blokken. Mix deze met de gembersiroop in een blender. Giet door een zeef en voeg 0,5 dl olijfolie toe. Meng en breng op smaak. Bewaar in de koelkast.
Tip voor drank :
Tierra Savia,2022,Sevilla,Spanje
Kookteam :
Hugo, Wim en gast Katrien Vermeiren