Ingrediënten
- gefileerde hondshaai(2 filets/pers.)
- mayonaise
- waterkers
- radijs
- ijspegel
- mini-venkel
- uienringen
- pastinaak (dunne schijfjes)
- voor de marinade:
- 1dl soja
- 1dl saké of sherry
- 100 g. suiker
- 4el rijstazijn
- stukje gember
- enkele peperbolletjes,
- 2 laurierbladjes
- tijm
- aardappel, gepoft in de oven
Bereiding
Fileer de hondshaai (verwijder alle kraakbeen) meng alles voor de marinade,laat opkoken,kook in tot 2/3,laat afkoelen en zeef.
Fileer de hondshaai (verwijder alle kraakbeen) en laat vervolgens de visfilets ongeveer 2u. marineren in de afgekoelde marinade.
Blancheer de radijs en ijspegel kort,verfris en laat ze uitlekken.
Maak spiesjes van de vis en stukjes radijs en ijspegel.
Haal de gepofte aardappelen leeg en maak er een puree van.
Laat de marinade inkoken tot sausdikte.
Blancheer de waterkers,verfris die in koud water en laat hem uitlekken,mix vervolgens met de mayonaise.
Blancheer de mini-venkel,laat uitlekken en leg die voor opdienen nog even kort op de BBQ.
Frituur de pastinaakschijfjes tot chips en frituur ook de uienringen,laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de visspiesjes kort op de BBQ.
Afwerking / serveren
Leg 2 visspiesjes op het bord schik er wat venkel bij en werk af met de groene waterkersmayonaise en de saus.