Skrei met gegrilde groentjes

Skrei met gegrilde groentjes

Ingrediënten

(voor 12 personen)

  • Skreihaasjes
  • Voor crème van LiViCinsy :
  • 400 g LiViCinsy
  • 1 l. melk
  • 10 g kappa (dikkingsmiddel uit algen) of gelatine.
  • Voor gekonfijte kerstomaat
  • kerstomaatjes 
  • rozemarijn,look,tijm,suiker,peper en zout
  • olijfolie
  • Voor crumble van kaas :
  • 300g broodkruim of panko
  • 800g harde kaas (bv. LiViCinsy, mimoletto, parmezaan...)
  • Voor gnocchi :
  • 1 kg aardappelen (bloemig)
  • eidooiers
  • bloem
  • boter
  • peper , zout, nootmuskaat en salie
  • Voor sausje van prei :
  • prei,selder en ui
  • peper, zout,laurier en tijm
  • kippenfond of blanke fond

Bereiding

Warm voor de LiViCinsy-crème de melk op,voeg de kaas toe, laat smelten en los op in melk .Voeg vervolgens de kappa toe en /stort uit. Laat afkoelen en mix nadien tot een gladde crème. Bewaar in een spuitzak.
Leg de tomaatjes op een ovenschaaltje, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en suiker.Verdeel de verse kruiden nl. rozemarijn, tijm, laurier en look. Confijt in de oven op 60 °C gedurende één à anderhalf uur.
Blender de harde kaas voor de crumble (bv. LiViCinsy, mimoletto, parmezaan...) samen met de panko of het broodkruim. Bak dit mengsel enkele minuten in een voorverwarmde oven op op 160°C, laat afkoelen en mix nog even door.
Schil de aardappelen en zet ze op in gezouten water. Pureer wanneer ze gaar zijn en voeg boter, eidooiers en bloem toe ,kruid goed af. Rol van deze massa bolletjes , maak een afdruk met een vork en blancheer de gnocchi vervolgens in gezouten water (wanneer ze boven drijven zijn ze klaar) . Warm op in boter met salie voor opdienen.
Wentel de groenten in olijfolie en grill ze langs beide zijden,kruid af met peper en zout.
Voor de preisaus versnijd je de groenten en stoof je ze vervolgens aan (zonder te kleuren) in boter. Voeg het kruidentuiltje toe en bevochtig met de fond. Laat doorkoken gedurende ongeveer 30 min. Verwijder het kruidentuiltje,mix het geheel en zeef , kruiden met peper en zout.
Stoom de Skeihaasjes (of pocheer ze).

Afwerking / serveren

Leg een stukje vis op het bord en strooi de crumble er bovenop,overgiet de vis niet met de saus maar napeer de saus er rond !
Plaats enkele dotjes crème en de gegrilde groenten op het bord.
Werk af met één of twee geconfijte tomaatjes en eventueel enkele groene blaadjes (b.v.kervel,selder,platte peterselie, ...)

Tip voor drank :

Mas Rabell  Catalunya Torres

Bron van recept :

Bru Lady Chef 2013

Kookteam :

Pascale en Wim