Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 400 gr verse tonijn
- 1 el sojasaus
- 1 klein stukje gember, gehakt
- 1 bussel koriander, fijngehakt
- 8 stuks Chinese kers (physalis), in schijfjes
- 1 kleine kl wasabi
- 2 limoenen, het sap
- 1 kl geroosterde sesamzaadjes
- 1 kl maanzaad
- 1 stukje komkommer voor de afwerking
Bereiding
Hak de tonijn fijn met een mes. Doe dat met de hand en niet met een cutter of andere keukenrobot, want dan wordt de tonijn te plat en papperig. Hak hem dus gewoon in kleine blokjes.
Doe de gehakte tonijn in een kom en voeg er alle overige ingrediënten aan toe: de sojasaus, de gehakte gember, de fijngesnipperde koriander, schijfjes Chinese kers, de wasabi, het limoensap, de sesamzaadjes en het maanzaad.
Meng alles goed door elkaar en serveer in een serveerring.
Doe de gehakte tonijn in een kom en voeg er alle overige ingrediënten aan toe: de sojasaus, de gehakte gember, de fijngesnipperde koriander, schijfjes Chinese kers, de wasabi, het limoensap, de sesamzaadjes en het maanzaad.
Meng alles goed door elkaar en serveer in een serveerring.
Afwerking / serveren
Werk af met een stukje komkommer.
Tip voor drank :
Santa Tierra, Sauvignon blanc 2017
Bron van recept :
Jeroen De Pauw (mjam tv)
Kookteam :
Mireille, Babs en gast Ronny Suy