Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 20 kleine inktvisjes
- 1 kg champignons de Paris
- 1 ui (fijngehakt)
- 3 teentjes look (fijngehakt)
- 1 pikant rood pepertje (fijngehakt)
- 50g broodkruim
- tijm, laurier en platte peterselie
- klontje boter
- voor de saus :
- 1 zakje inktvisinkt
- 1/2 ui
- 1/2 pikant rood pepertje
- 1/2 dl witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 dl visfumet
- tijm, laurier en platte peterselie
- olijfolie
- boter
- citroensap
Bereiding
Maak de inktvisjes zorgvuldig schoon en snij de tentakels ervan klein.
Gebruik 3/4 van de champignons om een duxelles te bereiden met de fijngehakte ui, knoflook, het pepertje en de klein versneden pootjes van de inktvis, bind die duxelless met het broodkruim.
Vul de leeggmaakte inktvisjes op met die duxelles en leg ze in een beboterde ovenschaal en plaats 10 min. in een op 150°C opgewarmde oven.
De saus bereiden :
De fijngesneden ui, de knoflook het pepertje aanstoven in wat olijfolie.Deglaceer de pan met witte wijn en visfumet, kruid met tijm,laurier en platte peterselie.Laat de saus tot de helft inkoken.
Verwijder het laurierblad,mix de saus en zeef ze , voeg de inkt toe en klop de saus van het vuur af op met klontjes ijkoude boter en een weinig citroensap.
Gebruik 3/4 van de champignons om een duxelles te bereiden met de fijngehakte ui, knoflook, het pepertje en de klein versneden pootjes van de inktvis, bind die duxelless met het broodkruim.
Vul de leeggmaakte inktvisjes op met die duxelles en leg ze in een beboterde ovenschaal en plaats 10 min. in een op 150°C opgewarmde oven.
De saus bereiden :
De fijngesneden ui, de knoflook het pepertje aanstoven in wat olijfolie.Deglaceer de pan met witte wijn en visfumet, kruid met tijm,laurier en platte peterselie.Laat de saus tot de helft inkoken.
Verwijder het laurierblad,mix de saus en zeef ze , voeg de inkt toe en klop de saus van het vuur af op met klontjes ijkoude boter en een weinig citroensap.
Afwerking / serveren
In een diep bord de bodem bedekken met saus , de inktvisjes in/op de saus schikken en het bord versieren met gefrituurde schijjes champignons.
Tip voor drank :
“Harenna” 100% Verdejo, Rueda, Spanje, 2020
Bron van recept :
recept van Geert Van Hecke, de Karmeliet
Kookteam :
Hugo ,Pascale en Wim