Gebakken kabeljauw met aardpeer, witte bonen, linzen en saus van groene kruiden

Gebakken kabeljauw met aardpeer, witte bonen, linzen en saus van groene kruiden

Ingrediënten

(voor 4 personen)
  • 4 mooie moten kabeljauw met vel
  • 300 g. geschilde aardpeer
  • 1 dl. olijfolie
  • 100 g. gekookte witte bonen
  • 100 g. sugarsnaps
  • 100 g. gekookte linzen
  • voor de saus
  • ½ dl. bier De Koninck
  • 1 dl. visbouillon
  • 25 g. geraspte mierikswortel
  • 250 g. groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, …)
  • 50 g. boter
  • arrow root poeder
  • scheutje citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Kook visbouillon en het bier in. Pureer groene kruiden en mierikswortel in blender en voeg warme visbouillon en boter toe. Breng op smaak met citroensap en eventueel wat peper en zout. Werk afzonderlijk wat arrowroot los met wat bouillon en meng hiervan een kleine hoeveelheid onder de saus tot de gewenste dikte bekomen wordt.
Snij brunoise van aardpeer en stoof die aan in wat olijfolie, hou licht krokant.
Gaar tuinbonen en linzen bv met wat kippenfond en kruid naar smaak. Stoof sugarsnaps aan in wat boter.
Bak moten in olijfolie krokant, eerst op velkant en verder tot gewenste gaarheid op andere kant.

Afwerking / serveren

Leg groenten in een lijntje op de warme borden en schik de gebakken kabeljauwmoten er langs.Lepel wat groene saus op de vis en wat extra saus langs de groenten.

Tip voor drank :

St.Véran 2013 Domaine de le Denante

Bron van recept :

Gebaseerd op recept van Wouter Keersmaekers      (De Schone van Boskoop)

Kookteam :

Wim , Mireille en Babs