Ingrediënten
(voor 8 personen)
- 2 komkommers, geschild en in stukjes
- 4 grote rijpe tomaten, in stukken
- 2 teentje look
- 1 rode chilipeper, pitjes verwijderd, in stukjes
- 2 ui, in stukken
- 2 rode paprika, in stukken (schillen indien gewenst)
- snuifje piment d’espelette
- 2 el tomatenconcentraat
- 8 schelvishaasjes (of andere vaste witte vis)
- enkele blaadjes verse oregano
- peper, zout
Bereiding
Doe de stukken komkommer, tomaat, look, chilipeper, ui en rode paprika in de
blender en mix tot een gladde soep.
Zeef de soep en hou de pulp die overblijft opzij. Kruid de gezeefde soep met
een snuifje zout en een snuifje piment d’espelette. Voeg indien gewenst een
lepeltje tomatenconcentraat toe om het soepje wat dikker te maken.
Doe de groentenpulp in een kom en voeg er peper, zout en wat oregano aan toe.
Leg de schelvishaasjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en leg
er een laagje van de groentepulp bovenop. Plaats gedurende 8 à 10 minuutjes
(naargelang grootte) in de oven op 180 graden.
blender en mix tot een gladde soep.
Zeef de soep en hou de pulp die overblijft opzij. Kruid de gezeefde soep met
een snuifje zout en een snuifje piment d’espelette. Voeg indien gewenst een
lepeltje tomatenconcentraat toe om het soepje wat dikker te maken.
Doe de groentenpulp in een kom en voeg er peper, zout en wat oregano aan toe.
Leg de schelvishaasjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en leg
er een laagje van de groentepulp bovenop. Plaats gedurende 8 à 10 minuutjes
(naargelang grootte) in de oven op 180 graden.
Afwerking / serveren
Leg een stukje schelvis in het midden van diep bord. Lepel er de gazpacho rond.
Werk af met een takje oregano.
Werk af met een takje oregano.
Tip voor drank :
Terras Gauda, RÌas Baixas,Spanje, 2020
Bron van recept :
njam.tv - recept Jeroen De Pauw
Kookteam :
Martine, Roger en Mireille