Gamba’s en groentjes in tempuradeeg met La Chouffe-bier

Gamba’s en groentjes in tempuradeeg met La Chouffe-bier

Ingrediënten

(voor 4 personen)
  • 12 gamba’s
  • 150 g rucola sla
  • Voor de vinaigrette :
  • 1 el balsamico-azijn
  • sesamzaadolie
  • 1 el kokosmelk of 1 el honing
  • Achouffebier
  • Voor het tempurabeslag :
  • 100 g tarwebloem
  • 1 koffielepel gist of rijsmiddel
  • 1 el olijfolie
  • 5 g zout
  • 2 g gemalen zacht pigment
  • 50 g koud water
  • 50 g gekoeld La Chouffebier
  • Voor de groentjes
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 courgette
  • 1 knolvenkel
  • 4 groene asperges
  • 4 courgettebloemen (indien voorradig) 

Bereiding

Meng voor de vinaigrette de balsamico-azijn,sesamolie,kokosmelk en La Chouffe-bier en klop de saus luchtig op.
Meng voor het tempurabeslag de bloem,gist,boter en olie met de deegkneder van de keukenmachine.Voeg een beetje zout en de pigment toe,giet het koude water bij en laat mengen tot een gladde homogene massa ontstaat.
Was de groenten (selder, courgette, venkel, asperge) en snijd ze in stokjes van ongeveer 10x1 cm.
Pel de gamba’s maar laat de kop eraan .Snijd de rug open en verwijder het darmkanaal.
Haal de gamba’s en de groentjes door het beslag en leg ze 30 sec. in heet frietvet (180°C).Laat uitdruppen op keukenpapier.
Bestrooi met kruidenzout en wat versgemalen peper.

Afwerking / serveren

Schik de gefrituurde groenten en gamba’s midden op een bordje en garneer met de rucolasla .
Serveer de vinaigrettesaus in een klein schaaltje naast het bord

Tip voor drank :

La Chouffe bier

Bron van recept :

Kookteam :

Babs & Jean-Paul