Ingrediënten
(voor 10 personen)
fijngesneden bieslook
200 g. gerookte palingfilets, in balkjes gesneden
enkele blaadjes postelein
10 tal witte asperges
olijfolie
peper & zout
Voor de waterkerssoep:
2 bosjes waterkers
100 g. ui, fijngesneden
125 g. bleekselder, fijngesneden
80 g. wit van prei, fijngesneden
250 g. bintjes, geschild en in stukken gesneden
300 g. groentebouillon
150 g. gespoelde spinazie
Voor de broodkorstjes:
3 sneden toastbrood, in croutons gesneden
40 g. boter
Bereiding
Spoel en schil de asperges, breng de schillen aan de kook in water. Zeef, zout het vocht en kook er de asperges in gaar. Schep ze eruit en laat afkoelen.
Snij ze fijn en vermeng met olijfolie, peper, zout en fijngesneden bieslook.
Snij de stelen van de waterkers en hou ze apart.Stoof de ui en prei aan (zonder te kleuren) in bruisende boter, voeg selder, aardappelen en de waterkersstelen toe. Bevochtig met de groentebouillon en kook 15 min. Voeg de laatste 5 min. de spinazie en waterkers toe. Mix heel fijn en breng op smaak met peper en zout.
Bak de croutons goudgeel in de boter en breng op smaak met peper en zout.
Snij ze fijn en vermeng met olijfolie, peper, zout en fijngesneden bieslook.
Snij de stelen van de waterkers en hou ze apart.Stoof de ui en prei aan (zonder te kleuren) in bruisende boter, voeg selder, aardappelen en de waterkersstelen toe. Bevochtig met de groentebouillon en kook 15 min. Voeg de laatste 5 min. de spinazie en waterkers toe. Mix heel fijn en breng op smaak met peper en zout.
Bak de croutons goudgeel in de boter en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking / serveren
Schik de asperges rond een ring op een koud bord. Werk de cirkel af met paling, blaadjes postelein en enkele broodkorstjes.
Lepel de soep in het midden.
Lepel de soep in het midden.
Tip voor drank :
Château La Tuilerie 2015 , Graves
Bron van recept :
Peter Goosens
Kookteam :
Pascale