Hazenrug met fijngesneden groentjes uit de oven

Hazenrug met fijngesneden groentjes uit de oven

Ingrediënten

(voor 6 personen)
  • 3 hazenruggen
  • 75 g boter
  • 75 g gerookte spekblokjes
  • 150 g wortel, in heel kleine blokjes
  • 2 dunne preien, in heel kleine blokjes
  • 100 g knolselderij, in heel kleine blokjes
  • 3 sjalotjes, in heel kleine blokjes
  • 2 eetlepels rozemarijn, fijngehakt
  • 0,5l wildfond
  • enkele geblancheerde spruitblaadjes (als garniering)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Ontdoe de hazenrug aan de bovenkant van zenen en vliezen. Snijd het vlees langs de ruggengraat ½ cm in. Bestrooi de hazenruggen met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad de hazenruggen rondom bruin. Leg ze op de botkant naast elkaar in een braadslede.
Bak het spek nu enkele minuten zachtjes in het bakvet. Voeg de groenten en de rozemarijn toe en fruit ze even mee. Schep de groenten rond de hazenruggen. Zet de braadslede in de oven en bak de hazenruggen ca. 25 minuten. Schep de groenten tussentijds enkele keren om.
Neem de braadslede uit de oven. Leg de hazenruggen op een warme schaal en houd ze in de uitgeschakelde oven warm.
Doe de inhoud van de braadslede in een hapjespan. Voeg de fond toe en kook alles tot de helft in. Klop op het laatst de rest van de boter in kleine klontjes door de saus.

Afwerking / serveren

Versnij de hazerugfilets schuin in grote plakken en leg ze op een verwarmt bord .Schik de groetjes op het bord en overgiet het vlees gedeeltelijk met de saus.Wij dienden  dit brd op met toefjes aardappel-amandel puree.

Tip voor drank :

Marqués  de Cáceres Rioja Crianza, 2018

Bron van recept :

www.okokorecepten.nl

Kookteam :

Sophie, Martine, John