Ingrediënten
- Voor de roti pannenkoek :
- 250 g. tarwebloem
- 0,5 zakje dr. Oetker bakpoeder
- 250 g. extra bloem
- 0,5 theelepel zout
- 50 ml. zonnebloem olie
- 2 kopjes lauwwarm water
- extra zonnebloem olie voor het bakken van de roti
- voor de roti vulling :
- 125 g. linzen (bij voorkeur gele, maar bij dit gerecht zijn er groene gebruikt)
- 2 eetlepels in droge koekenpan gebakken djinten en daarna gemalen in een vijzel (komijnzaad)
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- kwart ui (gesnipperd)
- 0,5 theelepel vers gemalen witte peper
- 0,5 eetlepel masala
- 0,5 theelepel suiker
- snufje zout
- Voor de kip:
- 5 kip drumsticks of kip karbonade
- 2,5 eetlepels Surinaamse kerrie (masala, in Surinaamse toko verkrijgbaar)
- 1 kleine verse rode madam Jeanette peper (fijngehakt)
- 1 kipbouillonblokje
- 1 theelepel rietsuiker
- 4-seizoenenpeper
- driekwart ui (gesnipperd)
- 1 à 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 5 eetlepels witte wijnazijn
- 3 aardappels in grote blokken gesneden
- 0,5 eetlepel masala (Surinaamse kerriepoeder)
- 0,5 bouillonblokje
- 300 g. kousenband of sperziebonen
- 1 rode paprika
- 0,5 bouillonblokje
- 4 seizoenenpeper
- 75 g. boter
Bereiding
Linzen wassen, en in pan doen met zoveel water dat de linzen net onder staan.
Knoflook, stukje ui, peper en zout, gemalen komijnzaad (djinten) en suiker toevoegen.Zacht laten koken tot het vocht verdampt is, en dan af laten koelen.
In een kom 250 gram tarwemeel, een kuil in midden maken, en olie, bakpoeder en zout toevoegen.
Alles goed mengen met een keukenmixer met deeghaken.Giet langzaam in een dun straaltje het lauwwarme water toe terwijl alles goed gekneed wordt met de deeghaken.Net zolang lauwwarm water toevoegen en kneden tot het deeg stevig geworden is en van de haken net niet loslaat.Deeg 10 minuten laten rusten .Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een groot ei.Een kuil in het midden maken.Deeg vullen met 1 eetlepel linzen.
Deeg dicht vouwen, en met de handpalm platdrukken (vulling verdelen over het rondje).Op één met bloem bestoven aanrecht mooi rond uitrollen tot een pannenkoek met een deegroller, of als u deze niet heeft met de handpalm uitdrukken tot een pannenkoek.Herhaal dit met de rest van het deeg.
Koekenpan eerst heet maken daarna het vuur matigen en pan insmeren met olie.Roti-pannenkoek in de pan leggen , en de bovenkant insmeren met olie.
Roti omdraaien, weer insmeren en omdraaien (in totaal 3x) niet te lang aan één kant laten bakken.
De roti met een spatel elke keer omdraaien totdat ze een beetje bruin beginnen te worden, en daarna op het bord leggen.Telkens afdekken met schone theedoek, tot alle roti's gebakken zijn.
Aardappels met water, halve bouillonblok, zout en masala net gaar koken, niet te lang.Kip wassen met witte wijnazijn en nadien afspoelen.
Een beetje olie in de pan, de ui en knoflook fruiten dan de 2,5 eetlepels masala toevoegen en even roerbakken dan de kip er bijvoegen.
Bouillonblok, suiker, 4-seizoenenpeper en een beetje water erbijen de kip in 30 minuten tijd garen.Eventueel op het laatst de madame Jeanette peper erdoor.
Kousenband in stukjes van 2 à 3 centimeter snijden.De rode paprika in kleine reepjes snijden.Margarine in de pan heet laten worden en de kousenband en rode paprika even roerbakken.De linzen toevoegen die u over gehouden heeft van de roti-vulling.
Halve bouillonblok verkruimelen, vers gemalen 4-seizoenenpeper en suiker erbij....even roeren en klaar.
Opmerking:
De roti-pannenkoek warm je best op in een afgesloten plastic zakje in de microgolfoven