Ingrediënten
(voor 8 personen)
- 4 jonge fazanten
- 300 ml keukenroom
- 300 ml gevogeltebouillon
- 100 ml halfdroge madera
- 250 gr. stevige boleten (liefst eekhoorntjesbrood)
- 400 gr. verse papardelle pasta
- boter , olijfolie , peper en zout
Bereiding
Bak de fazanten aan beide zijden krokant bruin in bruisende boter en gaar ze dan verder voor 30min. in een voorverwarmde oven aan 180°C.
Breng water aan de kook , giet er een scheutje olijfolie en wat zout bij en kook er de pasta al dente in (+/- 6min.). Giet de pasta af en spoel hem lichtjes met warm water .Sprenkel wat olijfolie over de pasta en hou hem warm.
Borstel de paddenstoelen zuiver , versnij, ze in mooie plakken . Stoof de kleine stukjes en de steeltjes aan in wat boter .Voeg nu de room de gevogeltefond en de madeira toe en laat tot de helft inkoken voor de saus .Bak de mooie plakken boleet in bruisende boter en kruid met peper en zout .
Snij de filets van de fazanten en been de bovenbillen uit en snij het vlees in dikke plakken .
Deglaceer de braadpan met wat wateren voeg dit bij de saus en laat inkoken tot gewenste dikte , zeef en kruid met peper en zout .
Breng water aan de kook , giet er een scheutje olijfolie en wat zout bij en kook er de pasta al dente in (+/- 6min.). Giet de pasta af en spoel hem lichtjes met warm water .Sprenkel wat olijfolie over de pasta en hou hem warm.
Borstel de paddenstoelen zuiver , versnij, ze in mooie plakken . Stoof de kleine stukjes en de steeltjes aan in wat boter .Voeg nu de room de gevogeltefond en de madeira toe en laat tot de helft inkoken voor de saus .Bak de mooie plakken boleet in bruisende boter en kruid met peper en zout .
Snij de filets van de fazanten en been de bovenbillen uit en snij het vlees in dikke plakken .
Deglaceer de braadpan met wat wateren voeg dit bij de saus en laat inkoken tot gewenste dikte , zeef en kruid met peper en zout .
Afwerking / serveren
Lepel de saus in een groot diep bord , leg er de papardelle in en schik er de schijven paddenstoel en fazant bovenop .
Tip voor drank :
Whale Pod 2013 Syrah/Merlot Zuid-Afrika Cape South Coast
Bron van recept :
Mjam tv , Jan Buytaert
Kookteam :
Roger , Ines en Jean-Paul