Ingrediënten
(voor 8 personen)
1 kg. 500 eendenborsten (vet inbegrepen)
Marinade :
sojasaus
sesamolie
arachideolie
sesamzaadjes
Saus :
2 dl. gevogeltebouillon
3 sjalotten
2 koffielepels roze peperbollen
1 pot kweepeer-gelei
Groentegarnituur :
5 grote wortelen
2 veukels
1 bundeltje platte peterselie
100g boter
Bereiding
Verwijder het vet van de eendenborsten en laat dit smelten in een grote pan waarin later de eendenborsten zullen gebakken worden.
Bereid de marinade en laat de eendenborsten er 1 uur in marineren.
Schil de wortelen en maak de venkel schoon, snij in stukjes en stoom ze maar zorg ervoor dat ze knapperig blijven, hak de peterselie en voeg toe.
Sauteer de sjalotten in de pan met een klontje boter, voeg de gevogeltebouillon en de kweepeergelei toe en laat de saus 15 minuten sudderen. Mix vervolgens de saus, voeg roze peperbolletjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg een beetje marinade aan de saus toe, zonder de sesamzaadjes (facultatief) en werk de saus af met klontjes koude boter.
Warm het gesmolten eendenvet op en leg de eendenborsten in het warme vet, laat ze aan elke kant 4 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de eendenborst).
Afwerking / serveren
Snijd de eendenborsten in plakjes (vlees moet rozig van kleur zijn), schik het op de groentjes en lepel er wat saus over.
Wij serveerden er ook nog een gebakken aardappeltje bij.
Tip voor drank :
l'efecte Volador Tinto (Catalùna , Spanje)
Kookteam :
Hugo en Pascale