Venkelsalade met mossel en vadouvan

Venkelsalade met mossel en vadouvan

Ingrediënten


  • mosselen (3 à 4 st./pers)
  • 1 el vadouvan (= kruidenmix , franse versie van masala)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte balsamico
  • peper en zout
  • 1 venkel
  • 1 koffielepel komijn
  • enkele  radijsjes (voor de afwerking)

Bereiding

Kook de mosselen zonder groenten of kruiden op de klassieke manier op hoog vuur tot ze open gaan. Haal de mosselen uit de schelp en laat de mosseljus afkoelen .
Neem het mosselsap, voeg er 1 el vadouvan,1 el olijfolie,1 el witte balsamico, wat zeezout en peper en mix tot vinaigrette.
Snij de venkel in fijne reepjes, stoom of kook ze  beetgaar en laat afkoelen. Marineer de venkel 20 min. in de vinaigrette .

Afwerking / serveren

Dresseer de venkel op een bordje, leg de mosseltjes erop en werk af mat wat fijne reepjes verse radijs.

Tip voor drank :

Gueuze bier

Bron van recept :

Ambiance  Culinair , september 2015

Kookteam :

John, Martine en Jos