Tartelette met gerookte forelmousse, komkommer en foreleitjes

Tartelette met gerookte forelmousse, komkommer en foreleitjes

Ingrediënten

(voor 12 personen)

  • 1 pakje filodeeg

  • 200 g gerookte forel

  • 120 g plattekaas

  • peper en zout

  • 1 komkommer

  • 1 bokaaltje foreleitjes

  • takjes cress, naar keuze

Bereiding

Doe de forel in een cutter en mix fijn. Voeg plattekaas toe,kruid goed af met met peper en zout en cutter of mix tot een gladde massa.
Schep in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Bestrijk een vel filodeeg met water, leg er een 2de vel op zodat het goed aansluit op het 1ste vel en snijd cirkels uit met een koekjessnijder. De cirkels moeten groter zijn dan de buitendiameter van je tartelettevormpjes.
Doe het filodeeg tussen 2 de tartelettevormpjes en bak ze in de oven op 170 °C in ca. 15-20 min goudbruin.
Snijd de komkommer in dunne plakken (gebruik hiervoor best een mandoline), snij de cijfjes in halve rondjes (zorg ervoor dat je geen pitjes hebt).
Leg de plakjes komkommer dakpansgewijs op elkaar en steek ze uit met een koekjessnijder in dezelfde diameter als je tartelettevormpjes.
A la minute: spuit de gerookte forelmousse in de tarteletjes en schik er de komkommer op.

Afwerking / serveren

Werk af met foreleitjes en een takje cress. Serveer en degusteer meteen !

Tip voor drank :

granaatappel coctail

Bron van recept :

www.hap-en-tap.be

Kookteam :

Sophie en Pascale