Ingrediënten
(voor 12 personen)
1 pakje filodeeg
200 g gerookte forel
120 g plattekaas
peper en zout
1 komkommer
1 bokaaltje foreleitjes
takjes cress, naar keuze
Bereiding
Doe de forel in een cutter en mix fijn. Voeg plattekaas toe,kruid goed af met met peper en zout en cutter of mix tot een gladde massa.
Schep in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Bestrijk een vel filodeeg met water, leg er een 2de vel op zodat het goed aansluit op het 1ste vel en snijd cirkels uit met een koekjessnijder. De cirkels moeten groter zijn dan de buitendiameter van je tartelettevormpjes.
Doe het filodeeg tussen 2 de tartelettevormpjes en bak ze in de oven op 170 °C in ca. 15-20 min goudbruin.
Snijd de komkommer in dunne plakken (gebruik hiervoor best een mandoline), snij de cijfjes in halve rondjes (zorg ervoor dat je geen pitjes hebt).
Leg de plakjes komkommer dakpansgewijs op elkaar en steek ze uit met een koekjessnijder in dezelfde diameter als je tartelettevormpjes.
A la minute: spuit de gerookte forelmousse in de tarteletjes en schik er de komkommer op.
Afwerking / serveren
Werk af met foreleitjes en een takje cress. Serveer en degusteer meteen !
Tip voor drank :
granaatappel coctail
Bron van recept :
www.hap-en-tap.be
Kookteam :
Sophie en Pascale