Parmezaan taco met mortadella mousse

Parmezaan taco met mortadella mousse

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • Voor de parmezaan taco:
  • 130 g bloem
  • 60 g eieren
  • 30 g parmezaanse kaas (1)
  • 10 ml olijfolie
  • 20 g parmezaanse kaas (2)
  • 3 g zout
  • Voor de mortadella mousse:
  • 100 g Bologna Mortadella IGP
  • 50 ml room met 35% vet
  • 35 g ricotta
  • 15 g parmezaanse kaas
  • Voor de afwerking:
  • Fijngehakte pistachenoten

Bereiding

Voor de parmezaan taco (zie ook opm. onderaan):

Mix eerst de eieren, parmezaanse kaas 1, olijfolie en zout.
Maak op een vlakke ondergrond een kuiltje met de bloem en de parmezaanse kaas 2.
Giet het gemixte mengsel in het kuiltje en kneed tot een deeg.
Laat het deeg 10 min rusten in huishoudfolie.
Rol het deeg uit tot ca. 2 mm dikte.
Gebruik een ronde uitsteekring van ca. 7 cm diameter voor de perfecte vorm en leg het op een metalen buis. Zorg ervoor dat het deeg aan het oppervlak van de buis blijft plakken.
Bak gedurende 20 min in een heteluchtoven op 160° C.
Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze aanraakt.

Voor de mortadella mousse:

Mix alle ingrediënten samen in een blender.
Passeer het mengsel door een fijne zeef.
Schep in een spuitzak met Saint-Honoré spuitmond en laat rusten in de koelkast.
Verwarm het mengsel met je handen voordat je het gaat spuiten om het zachter te maken.
Spuit een mooie krul mortadella mousse in elke taco.

Opmerkingen achteraf:

Hoeveelheden voor deeg zijn ruim voldoende voor het aantal vermelde porties
Deeg is moeilijk met de hand te kneden met vermelde hoeveelheden (droog, brokkelig). Door wat water toe te voegen gaat dit veel soepeler en bekom je een homogener resultaat.
Een doorsnee van 5 cm voor de deegrondjes is voldoende voor een hapje, zeker dun genoeg uitrollen, de baktijd kan dan ook iets korter.
Ik gebruikte een koperen buis van 22mm doorsnee, mooi zuiver geschuurd en ingestreken met olie. Deegrondjes mooi tegen de buis aandrukken, na het bakken kwamen ze makkelijk los.

Afwerking / serveren

Strooi wat fijngehakte pistachenoten over elke taco.

Tip voor drank :

cocktail obv aarbei en witte rum

Kookteam :

Wim , Ines en gast Bram