Ingrediënten
(voor 12 personen)
1 kg Zeeuwse mosselen (4 per persoon)
4 dl room 33%
4 dl gevogeltefond
4 dl visfumet
1,5 dl mosselvocht
1 snuf kerriepoeder
peper
Kaviaar of haringeitjes
eetbaar bloemetje (afwerking)
Bereiding
Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 min. gaar. Wanneer de mosselen allemaal open staan, zijn ze klaar. Laat ze afkoelen en haal het mosselvlees uit de schelpen. Bewaar het kookvocht.
Laat de room, gevogeltefond, visfumet en het mosselvocht inkoken tot 1/3 , kruid bij met peper en kerriepoeder.
Warm de mosselen voor het opdienen terug op in een pannetje met wta boter. Schuim de saus op met een staafmixer.
Dresseer de mosselen in schaaltjes, schep er haringeitjes op en dan de saus.
Afwerking / serveren
Voeg voor de kleur een eetbaar bloemetje toe. Wij kozen voor de bloempjes van oesterblad en een paar takjes oesterblad zelf, de zilte smaak ervan past perfect bij de mosselen.