Kabeljauwballetjes Niçoise

Kabeljauwballetjes Niçoise

Ingrediënten

(voor 8 hapjes of 2 voorgerechten)

  •  400g kabeljauw   

  • 80g panko

  • 1 teentje knoflook, geraspt

  • 1 verse lente-ui, fijngesneden

  • 2el bladpeterselie, fijngehakt

  • 2el basilicum, fijngehakt

  • 1 ei

  • 100ml room

  • ½ citroen, sap en rasp

  • 2 takjes tijm, gertist

  • 2 limoenen, rasp

  • zout, versgemalen peper

  • olijfolie om in te bakken

  • 400ml tomatencoulis

  • 1el groene olijven, gehakt

  • 1el zwarte olijven, gehakt

  • 1el appelkappers, gesneden

  • 4 zoute ansjovis, in stukjes

  • 2el basilicum, gehakt

  • 12  gedroogde tomaten

  • 1 blokje Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

Snijd de kabeljauw in een heel fijne tartaar en breng op smaak met de overige ingrediënten tot en met het zout en de peper. Kneed alles goed door elkaar en draai er balletjes van. De balletjes moeten stevig aanvoelen. Voeg er eventueel nog wat extra panko aan toe en rol ze ook nog eens door de panko. Laat ze even rusten en wat uitharden.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ballketje in circa 10 minuten gaar.
Verwarm de tomatencoulis en schep uit in een leuke kom.

Afwerking / serveren

Schik de kabeljauwballetjes op de tomatencoulis en werk af met olijven, artisjok, appelkappers, ansjovis, basilicum en gedroogde tomaten
Garneer met Parmezaanse kaas.

Tip voor drank :

Margarita punch

Bron van recept :

boek “Just cook it”, Sergio Herman

Kookteam :

Martine, Mireille, Ines en Katrien