Ingrediënten
(voor 8 hapjes of 2 voorgerechten)
400g kabeljauw
80g panko
1 teentje knoflook, geraspt
1 verse lente-ui, fijngesneden
2el bladpeterselie, fijngehakt
2el basilicum, fijngehakt
1 ei
100ml room
½ citroen, sap en rasp
2 takjes tijm, gertist
2 limoenen, rasp
zout, versgemalen peper
olijfolie om in te bakken
400ml tomatencoulis
1el groene olijven, gehakt
1el zwarte olijven, gehakt
1el appelkappers, gesneden
4 zoute ansjovis, in stukjes
2el basilicum, gehakt
12 gedroogde tomaten
1 blokje Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Snijd de kabeljauw in een heel fijne tartaar en breng op smaak met de overige ingrediënten tot en met het zout en de peper. Kneed alles goed door elkaar en draai er balletjes van. De balletjes moeten stevig aanvoelen. Voeg er eventueel nog wat extra panko aan toe en rol ze ook nog eens door de panko. Laat ze even rusten en wat uitharden.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ballketje in circa 10 minuten gaar.
Verwarm de tomatencoulis en schep uit in een leuke kom.
Afwerking / serveren
Schik de kabeljauwballetjes op de tomatencoulis en werk af met olijven, artisjok, appelkappers, ansjovis, basilicum en gedroogde tomaten
Garneer met Parmezaanse kaas.
Tip voor drank :
Margarita punch
Bron van recept :
boek “Just cook it”, Sergio Herman
Kookteam :
Martine, Mireille, Ines en Katrien