Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 1 kleine bloemkool
- 1,5l groentenbouillon
- 8 oesters (nr. 3)
- 20cl volle room
- 4 sprietjes bieslook
- peper, zout
Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes.Breng de bouillon aan de kook en kook er de
bloemkool 20 minuten in.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in de
kom van de mixer.Mix met de room en een beetje bouillon tot een romige,homogene velouté. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
Snipper de bieslook.
Open de oesters en til ze uit de schelpen
bloemkool 20 minuten in.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in de
kom van de mixer.Mix met de room en een beetje bouillon tot een romige,homogene velouté. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
Snipper de bieslook.
Open de oesters en til ze uit de schelpen
Afwerking / serveren
Verdeel de velouté over kleine transparante kommetjes of tasjes en bestrooi met de bieslook.
Leg er een oester bovenop en serveer meteen.
Leg er een oester bovenop en serveer meteen.
Tip voor drank :
Pink Gin-limonade
Kookteam :
Sophie en gast Noël