Rhubarb Collins  (Gin-Rabarber cocktail)

Rhubarb Collins  (Gin-Rabarber cocktail)

Ingrediënten

Voor 4 glazen

  • Voor de rabarber siroop :

  • 4 stengels rabarber (+/- 500g)

  • 400g suiker

  • 350ml water

  • Voor de cocktail :

  • 120ml rabarbersiroop 

  • 240 ml gin

  • 120 ml citroensap

  • 240 tot 480 ml spuitwater (of champagne) gekoeld

  • Ijsblokjes.



Bereiding

Rabarbersiroop maken :

Snijd de rabarber in stukjes van 1.5cm.Doe die samen met de suiker en het water in een pannetje, breng aan d ekook en draai het vuur dan laag.Laat 20min. Pruttelen tot een mooie roze siroop.Laat volledig afkoelen en duw door een zeef.


De cocktail maken :

Doe alle ingrediënten samen in een shaker en vul aan met ijsblokjes en shake 20 sec. Giet de Rhubard Collins door een zeefje in een mooi glas  en garnier met een dun reepje rabarber (gebruik hiervoor een dunschiller)

 

Bron van recept :

www.culy.nl

Kookteam :

Ines