Ingrediënten
Voor 4 glazen
Voor de rabarber siroop :
4 stengels rabarber (+/- 500g)
400g suiker
350ml water
Voor de cocktail :
120ml rabarbersiroop
240 ml gin
120 ml citroensap
240 tot 480 ml spuitwater (of champagne) gekoeld
Ijsblokjes.
Bereiding
Rabarbersiroop maken :
Snijd de rabarber in stukjes van 1.5cm.Doe die samen met de suiker en het water in een pannetje, breng aan d ekook en draai het vuur dan laag.Laat 20min. Pruttelen tot een mooie roze siroop.Laat volledig afkoelen en duw door een zeef.
De cocktail maken :
Doe alle ingrediënten samen in een shaker en vul aan met ijsblokjes en shake 20 sec. Giet de Rhubard Collins door een zeefje in een mooi glas en garnier met een dun reepje rabarber (gebruik hiervoor een dunschiller)
Bron van recept :
www.culy.nl
Kookteam :
Ines