Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 250 g blauwe bessen (vers + extra voor de afwerking)
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 4 muntblaadjes
- 100 g suiker
- 250 ml gemberbier (type Canada Dry)
- 250 ml gin
- IJs schilfers
Bereiding
Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot siroop.
Voeg de blauwe bessen toe, wacht tot ze barsten en haal dan van het vuur en laat afkoelen.
Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel, Pers ze uit en voeg geraspte schil en sap bij de siroop. Laat 5 min rusten en duw door een zeef.
Voeg gin toe.
Vul de glazen met ijsschilfers en verdeel er de blauwe bessen siroop over. Leng aan met Ginger Ale.
Voeg de blauwe bessen toe, wacht tot ze barsten en haal dan van het vuur en laat afkoelen.
Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel, Pers ze uit en voeg geraspte schil en sap bij de siroop. Laat 5 min rusten en duw door een zeef.
Voeg gin toe.
Vul de glazen met ijsschilfers en verdeel er de blauwe bessen siroop over. Leng aan met Ginger Ale.
Kookteam :
Sophie en gast Wim