Ingrediënten
(voor 1 glas)
- 10 blauwe bessen
- 1/2 tl rietsuiker
- 3 cl limoensap (vers)
- 2 cl suikerwater (water en kristalsuiker (1/3+2/3) opwarmen tot suiker is opgelost)
- 5 cl Bacardi Superior
- 1 partje limoen
- ijsblokjes
- voorgekoeld martiniglas
Bereiding
Volgens het originele recept : dient men de de blauwe bessen met de suiker in het mixglas te kneuzen tot het sap goed zichtbaar is. Giet het limoensap, het suikerwater en de rum erbij. Vul het mixglas op met ijsblokjes, sluit de shaker en shake krachtig. Giet door een fijne zeef in het cocktailglas.
Gezien de grote hoeveelheid die wij moesten aanmaken (26 cocktails) maalden wij de bessen kort in blender (daardoor komt veel minder sap vrij , meer pulp dus voegden wij wat water toe.Door de blender bekomt men ook een veel donkerder kleur (normaal licht roze) hier donker en ondoorzichtig ... maar wel lekker !
Gezien de grote hoeveelheid die wij moesten aanmaken (26 cocktails) maalden wij de bessen kort in blender (daardoor komt veel minder sap vrij , meer pulp dus voegden wij wat water toe.Door de blender bekomt men ook een veel donkerder kleur (normaal licht roze) hier donker en ondoorzichtig ... maar wel lekker !
Afwerking / serveren
Versier het glas met enkele blauwe bessen en wat limoenzeste op een cocktailstokje.
Bron van recept :
Manuel Wauters
Kookteam :
Luc