Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 20-tal Zeeuwse mosselen
- voor tartaar van tomaat :
- 2 romatomaten
- 1 el gehakte wakame (zeewier)
- ½ el xeresazijn
- 1 el olijfolie
- voor de dipsaus :
- 2 el mayonaise
- peterseliescheutjes
- 1 koffielepel sojasaus
- ½ teentje look
- ½ koffielepel citroensap
- 1 kl suiker
- voor de afwerking :
- 6-tal gehalveerde kerstomaatjes
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in brunoise. Meng de gehakte wakame onder de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout.
Meng alle ingredienten voor de dipsaus. Gaar de mosselen op de klassieke manier .
Meng alle ingredienten voor de dipsaus. Gaar de mosselen op de klassieke manier .
Tip voor drank :
Mad 2013, Tokay Formint
Bron van recept :
Wout Bru, Ambiance - september 2013
Kookteam :
Pascale en Mireille