Zeeuwse mosselen met tartaar van tomaat

Zeeuwse mosselen met tartaar van tomaat

Ingrediënten

(voor 4 personen)
  • 20-tal Zeeuwse mosselen
  • voor tartaar van tomaat :
  •  2 romatomaten
  •  1 el gehakte wakame (zeewier)
  •  ½ el xeresazijn
  •  1 el olijfolie
  • voor de dipsaus :
  •  2 el mayonaise
  •  peterseliescheutjes
  •  1 koffielepel  sojasaus
  •  ½ teentje look
  •  ½ koffielepel citroensap
  •  1 kl suiker

  • voor de afwerking :
  •  6-tal gehalveerde kerstomaatjes
  •  zout en peper naar smaak

Bereiding

Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in brunoise. Meng de gehakte wakame onder de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout.
Meng alle ingredienten voor de dipsaus. Gaar de mosselen op de klassieke manier .

Tip voor drank :

Mad 2013, Tokay Formint

Bron van recept :

Wout Bru, Ambiance - september 2013

Kookteam :

Pascale en Mireille