Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4 à 6 St Jacobsvruchten
- 200 ml room
- 1 potje lompvis of haringeitjes
- 1 citroen
- 1 bosje bieslook
- groene blaadjes (voor garnituur)
- peper en grof zeezout
Bereiding
Laat de St-Jacobsvruchten in de diepvries stevig worden om er nadien fijne sneetjes van te kunnen snijden.
Klop de room half op en roer er een of twee lepeltjes lompvisei onder.Kruid met peper en zout en fris op met het sap van een halve citroen.Doe dit roommengsel in een spuitzak en hou die koel.
Snij de andere halve citroen à vif en verdeel het vruchtvlees in kleine partjes.
Afwerking / serveren
Dresseer de St -Jacobscarpaccio op gekoelde borden, plaats er enkele puntjes room rond en versier verder met bieslook,citroenpartjes,lompviseitjes en grof zeezout.
Tip voor drank :
Tres Olmos Lias 2013
Bron van recept :
www.cookexperience.be
Kookteam :
Wim, Ines en Jean-Paul