Tompoes van rijstpap met gekonfijte sinaas en glazuur van Ficherman’s Friend

Tompoes van rijstpap met gekonfijte sinaas en glazuur van Ficherman’s Friend

Ingrediënten


paar vellen filodeeg
  • 200 g. dessert-rijst
  • 200 ml. volle room
  • 1l. volle melk
  • 2 eierdooiers
  • 150 g. suiker    
  • 1 vanille stok
  • 150 g. geconfijte sinaasappel
  •   voor het glazuur:
  • 250 g. poedersuiker
  • 1 eiwit   
  • sap van halve citroen
  • 10 g. Fichermans Friends (in stukjes)

Bereiding

Breng de room met de melk en de suiker aan de kook .Voeg het uitgeschraapte vanille stokje  toe  aan de rijst en voeg die bij de kokende melk en gaar ongeveer  40 min. in een oven van 130°C , roer regelmatig om.
Haal na 40 min.  uit de oven en werk de  2 dooiers erdoor.Meng er als laatste de gekonfijte sinasappel doorheen.
Snij de filodeeg in de gewenste grootte,bestrijk met wat boter en bak af in de oven (+/- 5 min).
Laat de gecutterde Ficherman snoepjes  smelten in een beetje water ,voeg de poedersuiker , het eiwit en sap van een halve citroen toe en werk op tot homogene massa .

Afwerking / serveren

Maak een tompoes met de filodeeg en de rijstpap
lepel er naar believen het glazuur over. 

Bron van recept :

Ambiance  november 2014

Kookteam :

John en Wim