Ingrediënten
paar vellen filodeeg
- 200 g. dessert-rijst
- 200 ml. volle room
- 1l. volle melk
- 2 eierdooiers
- 150 g. suiker
- 1 vanille stok
- 150 g. geconfijte sinaasappel
- voor het glazuur:
- 250 g. poedersuiker
- 1 eiwit
- sap van halve citroen
- 10 g. Fichermans Friends (in stukjes)
Bereiding
Breng de room met de melk en de suiker aan de kook .Voeg het uitgeschraapte vanille stokje toe aan de rijst en voeg die bij de kokende melk en gaar ongeveer 40 min. in een oven van 130°C , roer regelmatig om.
Haal na 40 min. uit de oven en werk de 2 dooiers erdoor.Meng er als laatste de gekonfijte sinasappel doorheen.
Snij de filodeeg in de gewenste grootte,bestrijk met wat boter en bak af in de oven (+/- 5 min).
Laat de gecutterde Ficherman snoepjes smelten in een beetje water ,voeg de poedersuiker , het eiwit en sap van een halve citroen toe en werk op tot homogene massa .
Haal na 40 min. uit de oven en werk de 2 dooiers erdoor.Meng er als laatste de gekonfijte sinasappel doorheen.
Snij de filodeeg in de gewenste grootte,bestrijk met wat boter en bak af in de oven (+/- 5 min).
Laat de gecutterde Ficherman snoepjes smelten in een beetje water ,voeg de poedersuiker , het eiwit en sap van een halve citroen toe en werk op tot homogene massa .
Afwerking / serveren
Maak een tompoes met de filodeeg en de rijstpap
lepel er naar believen het glazuur over.
lepel er naar believen het glazuur over.
Bron van recept :
Ambiance november 2014
Kookteam :
John en Wim