Ingrediënten
Voor tarte tatin :
- 60g boter
- 150g kristalsuiker
- scheutje water
- 3 mango's
- 1 groot vel bladerdeeg
- 1l kokosroom
- 250g suiker
- 10 eierdooiers
- 250g room
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de kristalsuiker met een klein scheutje water in een hoge ovenvaste pan op het vuur en laat karameliseren (niet roeren).
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Voeg wanneer de karamel begint te kleuren de boter en een klein scheutje rum toe. Roer met de garde tot je een lichtbruine karamel hebt. Haal de pan van het vuur. Schik de plakjes mango netjes naast elkaar in de karamel in de pan.
Leg het vel bladerdeeg bovenop de mango's in de pan en stop het deeg toe langs de zijkanten van de pan.
Boter de zijkant van het deeg en de pan nog even in en prik een klein gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de tarte tatin gedurende 45 minuten in de oven op 180°C.
Haal de pan uit de oven en zet er een groot bord bovenop. Draai in een vloeiende beweging de pan om en laat de tarte tatin op het bord neerkomen .