Tarte Tatin met peren en zoute caramel

Tarte Tatin met peren en zoute caramel

Ingrediënten

(voor 4 personen)
  • 200 g bladerdeeg
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g poedersuiker
  • 4 peren
  • 1 kl gezouten boter
  • 1 scheut Poire Williams likeur
  • 1 bol vanille-ijs p/p







Bereiding

Rol het bladerdeeg uit , bak voor ¾ uit en snij in repen van 2cm breed. Meng de bruine suiker en de poedersuiker , strooi over het deeg en zet alles 5 min. in een oven van 240°C tot het deeg gekaramelliseerd is .
Schil de peren , verwijder klokhuis en snij het vruchtvlees in plakken. Karamelliseer een eetlepel bruine suiker en een eetlepel poedersuiker in een braadpan en voeg een koffielepel gezouten boter toe .Bak de schijven peer hierin tot ze beetgaar zijn. Flambeer met een scheut Poire Williams .

Afwerking / serveren :

Leg enkele repen gekaramelliseerde bladerdeeg op een bord en leg de schijven peer er bovenop, leg daarop opnieuw een laag bladerdeeg en leg daarop enkele bolletjes vanille-ijs.Werk af met enkele stukjes bladerdeeg die rechtop staan.
Wij gaven er een gezouten karamelsausje bij.

Bron van recept :

Kookteam :

Martine, Wim en gast Guy Van Royen