Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 300 g fijne suiker
- 300 ml water
- 150 ml limoncello
- zeste van anderhalve citroen
- 12 eieren
- 4 el zachte tijmblaadjes
- 600 ml slagroom
- 12 zandkoekjes, verkruimeld
- 12 takjes verse tijm
Bereiding
Verwarm de suiker met het water op een zacht vuurtje tot alle suiker is gesmolten en opgenomen .
Voeg de eigelen toe en klop door tot een schuimig mengsel. Giet in een kom en laat afkoelen.
Roer de limoncello en zeste van citroen onder het afgekoelde eiermengsel.
Klop de eiwitten en de room stijf en spatel ook deze voorzichtig onder het eiermengsel.
Voeg de tijmblaadjes toe.
Verdeel de koekjeskruimels over de glaasjes.
Giet er het mengsel over en zet de semifreddo minimum 1 à 2 uur in de vriezer (beter nog is een hele nacht) .
Voeg de eigelen toe en klop door tot een schuimig mengsel. Giet in een kom en laat afkoelen.
Roer de limoncello en zeste van citroen onder het afgekoelde eiermengsel.
Klop de eiwitten en de room stijf en spatel ook deze voorzichtig onder het eiermengsel.
Voeg de tijmblaadjes toe.
Verdeel de koekjeskruimels over de glaasjes.
Giet er het mengsel over en zet de semifreddo minimum 1 à 2 uur in de vriezer (beter nog is een hele nacht) .
Afwerking / serveren :
Werk de glaasjes af met een extra takje tijm en wat citroenrasp.
Tip voor drank :
Bron van recept :
www.lekkervanbijons.be
Kookteam :
Wim , Pascale en Jos