Ingrediënten
(voor 4 personen)
- Voor de crumble :
- 50 g cacaopoeder
- 125 g bloem
- 100 g suiker
- 115 g koude boter in stukjes
- Voor de sabayon :
- 4 x 2 eidooiers
- 4 x 1 halve eierschaal suiker
- 4 x 2 halve eierschalen Kriek
- Voor de mascarpone
- 150 g mascarpone
- 50 g suiker
- een goeie scheut Frangelico likeur (Italiaanse likeur op basis van oa hazelnoten)
- Voor de afwerking :
- Atsina cress
- ganache van chocolade
Bereiding
Crumble: meng de bloem met de suiker en de stukje boter, kneed de crumble goed tot een kruimelige massa, voeg nu het cacapoeder toe, bak de crumble 25 minuten in de oven op 170° C, laat afkoelen en brokkel alles nog eens fijn.
Sabayon: meng eerst de opgegeven ingrediënten, klop dan op een matig vuur op tot een luchtige vaste massa.
Mascarpone: meng de mascarpone met de suiker, voeg een goeie scheut Frangelico likeur toe.
Ganache : breng room aan de kook en giet deze over 500 g chocolade tot de gewenste dikte en meng met wat ingekookte Kriek.
Afwerking / serveren
Doe de crumble in een cocktailglas op hoge voet, napeer er wat van de sabayon over en lepel er dan wat van de mascarpone op,werk af met de Atsina cress en desgewenst met wat ganache van chocolade.
Bron van recept :
Chef Wout Bru
Kookteam :
Martine , Jean-Paul en Hugo