Pannenkoeken met vanille-ijs en gekarameliseerde bananen

Pannenkoeken met vanille-ijs en gekarameliseerde bananen

Ingrediënten


  • Voor de pannenkoeken:
  • 660 g melk
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 65 g suiker
  • 245 g bloem
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheut spuitwater
  • 70 g boter
  • geklaarde boter
  • Voor gekarameliseerde bananen:
  • 75 g suiker
  • 100 g water
  • sap van ½ limoen
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 2 el. witte rum
  • 2 bananen
  • Voor het  vanille-ijs:
  • 110 g boter
  • 85 g glucose
  • 1000 g melk
  • 95 g eierdooiers
  • 350 g room
  • 2 vanillestokjes
  • 230 g suiker
  • 80 g melkpoeder
  • dropveters

Bereiding

1. Bereiding pannenkoeken :
Breek de eieren en meng ze met de melk. Klop op. Snij vanillestokje open en schraap merg eruit en doe dit bij de melk
Mix er de suiker en de bloem door en een scheutje olie en spuitwater. Bak de pannenkoeken met geklaarde boter in een hete pan.
2. Bereiding bananen :
Verhit de suiker in een pannetje met 2 EL water tot het karamelliseert. Voeg rest water toe en verwarm verder
Doe ondertussen limoensap, anijs, kaneel, vanille en rum bij.Verwarm verder tot de karamel weer vloeibaar is geworden. Haal van het vuur.
Snij de bananen in stukjes en leg ze in de vloeistof, laat goed trekken    
3. Bereiding ijs :
Schraap het merg uit de vanillestokjes. Meng melk, room, eierdooiers, vanillemerg en de vanillestokjes en zet op het vuur
Voeg melkpoeder en suiker toe, boter en glucose bijvoegen en al roerend opwarmen naar 85°.
Laat goed afkoelen en draai dan smeuïg in de ijsmachine

Afwerking / serveren

Leg een bolletje vanille-ijs in de pannenkoek en maak er een buideltje van, sluit met dropveter.
Leg stukjes banaan ernaast en voeg een beetje karamel.

Kookteam :

Martine en Pascale