Ingrediënten
(voor 6 personen)
Voor de pannenkoek:
2 granny smithappelen
250g bloem
10g gist
80g gesmolten boter
200g melk
200g water
1 vanillesuiker
20g suiker
2g zout
2 eieren
Voor de granité:
40g suiker
200ml water
15g verse muntblaadjes
15g citroensap
1dl vers appelsap
Voor brunoise:
1 granny smithappel
2g zeste van limoen
1 mespunt kaneel
Bereiding
Schil de appel en snij in dunnen schijfjes. Laat de appelschijfjes kleuren in de pan.
Los de gist op met wat lauw water, klop eiwitten op en meng alle ingrediënten tot een beslag. Laat dat een uurtje rijzen. Stort daarna alles uit op een flink beboterde schaal.
Plaats de schaal in een oven voorverwarmd op 250°C. Na 3 minuten appelschijfjes toevoegen en bestrooien met suiker. Opnieuw in de oven gedurende een drietal minuten. Vlak voor het opdienen nog even onder de salamander.
Warm het water op en los er de suiker in op. Laat afkoelen, meng er het citroensap en muntblaadjes bij. Vul een glaasje met deze mengeling en giet er op het einde het appelsap bij. Snij de appel in kleine blokjes en stoor zeer kort met de limoenzeste en kaneel. Gebruik dit als basis voor de granité.
Afwerking / serveren
Schik de pannenkoek op het koud bord zoals aangegeven op de foto. Zet er het glaasje granité naast. Schik de appelbrunoise op de pannenkoek en werk af met een bolletje vanille-ijs (eventueel gemaakt volgens eigen recept).
Bron van recept :
kookboek "Home Made" by Bartholomeus
Kookteam :
John en Ronny