Ingrediënten
(voor 4 personen)
Voor de mousse :
115gr volle melk
150gr stilton
1 gelatineblaadje
1 el balsamicoazijn
4dl room
mespuntje cacaozout
Voor de vinaigrette van hazelnoot:
1dl olijfolie
2el hazelnootolie
1el sherryazijn
2tl honing
1tl citroensap
Voor de afwerking :
cacaopoeder
crumble van noten en kruiden
enkele blaadjes raketsla
Bereiding
Warm de melk op en smelt de stilton in de warme melk.
Week de gelatine in wat water en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de melk.
Giet het mengsel in een kom en laat opstijven in de koelkast (best tot volgende dag ). Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Vorm dikke quenelles van de stiltonmousse met behulp van twee lepels en bestrooi de mousse met wat cacao.
Opmerking: oorspronkelijk recept is bedoeld als voorgerecht , wij pasten het licht aan (iets zoeter) als dessert/kaasbordje .
Bij toepassing als voorgerecht iets minder honing in vinaigrette en opdienen met vers stokbrood en wat raketsla.
Afwerking / serveren
Plaats een tweetal quenelles van de mousse op een bordje en bestrooi die met wat cacaopoeder. Lepel er wat vinaigrette naast de notenmix er tussen.Werk af met enkele blaadjes raketsla.
Bron van recept :
naar recept chef Michaël Vrijmoed
Kookteam :
Pascale en Nadia