Ingrediënten
- Voor de biscuit :
- ronde springvorm (+/- diam. 25 cm)
- 5 eieren
- 150 g. griessuiker
- 75 g. maïzena
- 75 g. zelfrijzende bloem
- 1 pakje vanillesuiker
- Voor de crème au beurre :
- 200 g. griessuiker
- 250 g. boter (op kamertemp.)
- 1 dl. water
- 2 eieren
- 1 tl. oploskoffie
- Voor het praliné-ijs :
- 5 dl. volle melk
- 1 dl. room (20%)
- 4 à 5 eierdooiers
- 150 g. fijne griessuiker
- 50 g. pralinépasta
Bereiding
Voor de biscuit : de eieren (wit&geel) met suiker en vanillesuiker , 10 minuten kloppen met de mixer. Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en maïzena eronder. Doe het deeg in een ingeboterde springvorm en plaats in een voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten op 175 °C.
Laat na het bakken de taart even afkoelen en haal ze vervolgens uit de vorm.
Na het afkoelen de taart overlangs doormidden snijden.
Voor de crème au beurre laat je de suiker en het water tot een siroop inkoken. Klop de eieren tot
schuim. Laat de stroop een beetje afkoelen en voeg de koffie toe.
Roer de warme stroop door het eiermengsel en laat afkoelen.
Klop de boter romig en voeg het mengsel onder de boter.
Werk de taart af naar eigen creatie.
Voor het praliné-ijs verwarm je de melk met de room tot tegen het kookpunt en mix er vervolgens de pralinépasta door.
Klop de eierdooiers met de suiker wit en meng er langzaam de hete melk door, zet alles op een laag vuur en roer voortdurend met een spatel tot het mengsel begint te dikken (dit gebeurt op 82°) , giet alles door een zeef van zodra je 84° hebt bereikt. Zet minstens 6 uur in de koelkast.