Ingrediënten
(voor 8 personen)
- Voor de moelleux :
- 160 g fondantchocolade
- 150 g boter
- 6 eieren (splitsen)
- 60 g suiker
- 20 g bloem
- Voor de sorbet :
- 150 g suiker
- 2 flesjes Frambozenbier Timmermans
- 16 aardbeien (wij namen frambozen)
- 40 g chocolade
- Garnering :
- gekonfijte sinaasappelschil
- chocoladeschaafsel
- 8 munt blaadjes
- 2 bakjes aardbeien of frambozen
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie op een zacht vuurtje, doe hetzelfde met de boter
Klop de eierdooiers met 20g suiker tot een ‘ruban’, een luchtige witte massa. Voeg bloem en de boter toe.
Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Meng de chocolade met het eierdooiermengsel. Spatel, als het geheel is afgekoeld, de eiwitten er luchtig door.
Beboter overschaaltjes, schep de chocolade erin, en bak ze 7 min in een op 180° C voorverwarmde oven.
Kook voor de sorbet drie eetlepels water met de suiker, voeg het bier toe en laat het afkoelen.
Meng er 4 fijngehakte aardbeien en de versnipperde chocolode door, draai het geheel in een sorbetière tot een smeuïge sorbet en zet het ijs in de diepvries.
Klop de eierdooiers met 20g suiker tot een ‘ruban’, een luchtige witte massa. Voeg bloem en de boter toe.
Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Meng de chocolade met het eierdooiermengsel. Spatel, als het geheel is afgekoeld, de eiwitten er luchtig door.
Beboter overschaaltjes, schep de chocolade erin, en bak ze 7 min in een op 180° C voorverwarmde oven.
Kook voor de sorbet drie eetlepels water met de suiker, voeg het bier toe en laat het afkoelen.
Meng er 4 fijngehakte aardbeien en de versnipperde chocolode door, draai het geheel in een sorbetière tot een smeuïge sorbet en zet het ijs in de diepvries.
Afwerking / serveren
Bron van recept :
boek "koken met bier"
Kookteam :
Wim en Mireille