Ingrediënten
(voor 8 personen)
- 4 dl. Griekse yoghurt
- 4 dl. Kokosroom
- 100g. suiker
- 1 blaadje gelatine
- 2 stengels citroengras
- 1 limoenblaadje
- Voor de kruidensiroop :
- 1 dl. suikersiroop
- sap van een limoen
- enkele blaadjes citroenverbena
- enkele blaadjes zuring
- een handvol basilicumblaadjes
- enkele takjes koriander
- enkele takjes dille
- enkele blaadjes kerrieplant
- optioneel andere groene kruiden
Bereiding
Breng kokosroom,suiker, citroengras en limoenblad aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer de (geweekte) gelatine door het geheel en laat alles een half uur trekken.Giet door een zeef en vang de room op.
Laat wat afkoelen en meng er dan de yoghurt onder .Plaats dit mengsel een nacht in de ijskast (of enige tijd in diepvries) zodat het heel koud is en draai het vervolgens af in een ijsmachine.
Afwerking / serveren
Serveer het ijs overgoten met de kruidensiroop en werk af met enkele plukjes verse kruiden.
Bron van recept :
Ambiance culinaire
Kookteam :
Roger en Wim