Ingrediënten
(voor 6 personen)
500g karnemelk
125g poedersuiker
4 blaadjes gelatine
2 limoenen
375g gezoete room
250g aardbeien
20ml Grand Marnier Cordon Rouge
Bereiding
De karnemelk met 75g poedersuiker gladroeren. De gelatinen in ruim koud water laten weken.De limoenen uitpersen en het sap zeven. Het vervolgens verhitten.
De room stijfslaan en koud wegzetten en de uitgeknepen gelatine in het limoensap oplossen en met de karnemelk vermengen.
De karnemelkmassa voorzichtig door de stijfgeslagen room spatelen en alles direct gedurende 8 à 9 uur koud zetten.
Kort voor het serveren 175 g aardbeien wassen en schoonmaken en met de rest van de poedersuiker met een staafmixer pureren. Hierna alles door een zeef drukken en met Grand Marnier op smaak brengen.
Afwerking / serveren
Overige aardbeien wassen, schoonmaken en gehalveerd op een bord schikken. De aardbeiensaus in het midden van een bord schenken. De karnemelkmousse met een in heet water gedompelde lepel uitscheppen en in het midden van het bord leggen.
Versier met wat gesnipperde pepermuntblaadjes.
Bron van recept :
Boek “De fijnste gerechten uit de meesterkeuken”
Kookteam :
Wim, Pascale, Jos