Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 100 g. eiwit
- 200 g. suiker
- 3 eierdooiers + 2 eieren
- 120 g. suiker (20 g. vanillesuiker)
- 1 vanillestokje
- fijngemalen rozemarijn takjes
- 500 g room
- enkele verse frambozen en muntblaadjes,voor afwerking
Bereiding
Meringue limoen :
1. Eiwit stijf kloppen
2. Suiker en zeste van limoen lepel per lepel toevoegen
3. Structuur moet stevig zijn
4. Hoopjes op een bakpapier leggen
5. Oven 100° - 1u30 min
Parfait vanille - rozemarijn :
1. Eierdooiers opkloppen op een zacht vuurtje samen met de suiker (tot sabayon)
2. Verder van het vuur opkloppen
3. Room stijfkloppen
4. Alles onder elkaar mengen en in de diepvries plaatsen voor een nacht.
1. Eiwit stijf kloppen
2. Suiker en zeste van limoen lepel per lepel toevoegen
3. Structuur moet stevig zijn
4. Hoopjes op een bakpapier leggen
5. Oven 100° - 1u30 min
Parfait vanille - rozemarijn :
1. Eierdooiers opkloppen op een zacht vuurtje samen met de suiker (tot sabayon)
2. Verder van het vuur opkloppen
3. Room stijfkloppen
4. Alles onder elkaar mengen en in de diepvries plaatsen voor een nacht.
Kookteam :
Martine, Mireille en Jos