Ingrediënten
- voor de muntgelei:
- 100 g appelsap
- 25 g citroensap
- 6 g agar-agar
- 75 g gembersiroop
- 1/2 kl gedroogde munt
- voor de zandkoekjes:
- 125 g bloem,
- 125 g boter
- 125 g zelfrijzende bloem
- 20 g fijne suiker
- voor de aardbei-coulis:
- 500 g aardbeien
- 100 g griessuiker
- beetje citroensap
- voor de zurkelsneeuw:
- 100 g zurkel
- 25 g mirin
- 25 g water
- 50 g appelsap
- vorm voor ijsblokjes
- Amarant
Bereiding
Verwarm ingredienten voor de muntgelei,behalve de munt zelf tot tegen kookpunt, voeg dan de munt (natuurwinkel) toe en laat een half uur trekken : zeef en laat opstijven in de koelkast.
Voor de zandkoekjes laat je boter smelten tot karamelkleur waarna je die lichtjes laat opstijven.
Meng met de andere ingrediënten,maak een rol in keukenfolie en plaats in de koelkast.
Snij rondjes van 1/2 cm en bak 15 min. af in een voorverwarmde oven van 180°. Cutter vervolgens de aardbeien met de suiker,voeg citroensap toe naar smaak en zeef (indien nodig).
Was de zurkel,cutter met de andere ingrediënten,duw door een puntzeef .
giet het sap in de ijblokjes vorm,zet in de diepvries.
Crush net voor het opdienen het ijs zeer fijn in de blender.
Pof de amarant in een pan wat hete olijfolie, zeef door, stort uit op keukenpapier,
meng met wat bloemsuiker.
Afwerking / serveren
en een drietal licht geplette frambozen, overgiet met een paar lepels aardbeiencoulis
en bestrooi met de verbrokkelde zandkoejes .
werk af met met wat zurkelsneeuw, gepofte granen en een snuifje maquipoeder.