Ingrediënten
(voor 6 personen)
- 18 filets van rode mul
- Voor de ratatouille :
- 1 bos basilicum
- olijfolie
- 1à2 teentjes knoflook
- groene olijven, ontpit
- pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- 18 dunne plakjes chorizo
- peper, zout
Bereiding
Pluk de blaadjes basilicum en pureer ze met olijfolie, knoflook, olijven en pijnboompitten, kruid af met peper en zout naar smaak.
Schaaf met een dunschiller plakjes Parmezaanse kaas.
Bak mulfilets op de velkant in olijfolie een hoog vuur, neem pan van het vuur en keer de filets om. Gril de plakjes chorizo heel even.
Schaaf met een dunschiller plakjes Parmezaanse kaas.
Bak mulfilets op de velkant in olijfolie een hoog vuur, neem pan van het vuur en keer de filets om. Gril de plakjes chorizo heel even.
Afwerking / serveren
Schik op het bord twee laagjes met mulfilet en daarop een plakje chorizo en een plakje Parmezaan. Schik nog een derde mulfilet erboven en besprenkel met de basilucumsaus. Geef er indien gewenst wat vers gemaakte tagliatelle bij.
Tip voor drank :
Saint-Veran 2020, Beaune, Bouchard Ainé & Fils
Bron van recept :
Kookboek "A Propos Bistro", Stépahane Reynaud.