Ingrediënten
- sap van 2 sinaasappels
- enkele snuifjes fijne suiker
- 8 el sesamolie
- 4 el sesamzaadjes
- 4 kreeften van ongeveer 500gr/st.
- 2 el uitstekende olijfolie
- 3 à 4 rijpe maar stevige avocado’s
- sap van 2 citroenen
- peper en zout
Bereiding
Pers de sinaasappel, zeef het sap en doe het in een pannetje met de suiker , laat al roerend 1 minuutje inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie toe.
Kruid met peper en zout. Giet het sap met de olie in een blender en mix 20 sec. op lage snelheid. Doe de siroop weer in het pannetje en voeg de sesamzaadjes toe. Hou het sausje lichtjes warm. Afhankelijk van de sterkte van de smaak van de sesamolie moet de hoeveelheid sinaasappelsap en suiker eventueel aangepast worden.
Kook de kreeften.Haal het vlees uit de scharen en de staart en bak dat vlees 1 min. aan elke kant in een hete antiaanbakpan met de olijfolie.Blus vervolgens de pan met de sesam-sinaasappelsiroop, lepel de saus over de kreeften en haal de pan van het vuur.
Schil en ontpit de advocado's,snij het vruchtvlees in fijne plakjes en besprenkel dat met het citroensap.
Snij het kreeftenvlees in plakjes .
Afwerking / serveren
Schik het kreeftenvlees samen met de plakjes advocado op de borden en lepel er de lauwe sesam-sinaasappelsaus over.
Serveer meteen.
Opdienen met vers gebakken frans brood.